Webteksten schrijven

Word vrienden met Google

Webteksten schrijven is als een sollicitatiegesprek. Je beantwoordt vragen, vertelt over je kwaliteiten en doet er alles aan om een verpletterende eerste indruk te maken. En daarna begint het wachten op de uitslag… Gelukkig sta jij er deze keer niet alleen voor. Overtuig je bezoekers en val in de smaak bij Google. Beter scoren met webteksten. Zo doe je dat. 

 

Vijf tips voor het schrijven van goede webteksten

 

1. Duik in je doelgroep

Geef iedere bezoeker van je website persoonlijke aandacht en spreek hem/haar aan in begrijpelijke taal. Beantwoord vragen, wek interesse en houd die aandacht vast. Benadruk hoe jij hem/haar verder kunt helpen.

2. Schrijven is schrappen

Niemand zit te wachten op lange lappen tekst. Schrijf daarom kort en bondig en maak alinea’s niet langer dan een paar zinnen. Probeer per alinea één onderwerp te behandelen.

3. Gebruik tussenkoppen

Tussenkoppen houden je pagina overzichtelijk en bedienen de ‘scannende’ bezoeker op z’n wenken.

4. Sla niet door met SEO

Optimaliseer je teksten voor zoekmachines door gericht zoekwoorden op te nemen. Maar verlies de leesbaarheid van de teksten en de wensen van je doelgroep daarbij nooit uit het oog. Je hebt niets aan een hoge Google-ranking als bezoekers je pagina meteen weer verlaten.

5. Vergeet de paginatitel en - omschrijving niet

Je webpagina is pas af als je de titel en omschrijving hebt ingevuld. Dit zijn de zinnen die worden getoond in de zoekmachine. Wees creatief, verwerk zoekwoorden in de tekst en maak een verpletterende eerste indruk.

Snel aan de slag met webteksten schrijven

Wil jij dat meer website-bezoekers klant worden? Of wil je beter gevonden worden in Google? 

Laten we snel samen aan de slag gaan.