‘Blauwe’ bakkersstunt trekt landelijke aandacht

Echte Bakker van der Veer
Met een ludieke eindejaarsstunt hielp GeertjanJansen.com Echte Bakker van der Veer aan landelijke publiciteit. Begin november plofte bij 2500 ondernemers in de regio Barneveld een blauwe envelop op de deurmat en dat was voor sommigen best even ´schrikken´.

 

Bakkersbeleid
Wie de envelop beter bekeek, ontdekte gelukkig meteen het logo van de Echte Bakker uit Barneveld. De begeleidende brief wees ondernemers op de speciale Tel uit uw winst-traktatieregeling, nieuw bakkersbeleid dat helpt om de winst van bedrijven te verhogen.

 

Telefoon roodgloeiend
De reacties lieten niet lang op zich wachten. ´Je hoopt natuurlijk dat zo´n actie wat losmaakt, maar zoveel respons hadden we niet verwacht´, zegt Remco van der Veer. ´De telefoon stond de hele dag roodgloeiend en ook op straat werden we op de actie aangesproken. Bijzonder was ook de persoonlijke brief die we van een bekende supermarktondernemer ontvingen.´

 

Publicatie in vakblad
Via LinkedIn en andere sociale media ging de actie als een lopend vuurtje door Nederland en dat leidde weer tot een artikel in een landelijk bakkersvakblad.
Begin december werd de ´traktatieregeling´ via een mailing nogmaals onder de aandacht gebracht. Het resultaat van de actie: een enorme piek in de decemberbestellingen.